Even iets heel anders.....

Straatfotografie Groningen © Jurjen Veerman
Straatfotografie Groningen © Jurjen Veerman

De laatste tijd vind ik het weer erg leuk om met een kleine camera door de stad te slenteren op zoek naar leuke tafereeltjes, markante koppen en andere pakkende straatbeelden. Ik vind het ook erg verfrissend om naast landschapsfotografie en fotograferen in opdracht van klanten eens iets heel anders te doen. Straatfotografie houdt me scherp en ik leer weer heel anders kijken. Net als in alle andere takken van fotografie blijft het licht belangrijk, net als de compositie en natuurlijk de instellingen op je camera. Alleen gaat het op straat allemaal erg snel. Mensen blijven niet lang op de juiste plek staan dus je moet snel reageren. Veel foto's die ik maak komen in de prullenbak terecht en ik weet eigenlijk niet of de foto's in dit blog nou zo de moeite waard zijn. Maar het leuke is dat me dit niks uitmaakt. Ik heb er erg veel lol in en het geeft me weer energie en inspiratie om morgenochtend weer vroeg op te staan voor mooie landschappen.