Hunebed Gasterse Duinen

Hunebed Gasterse Duinen
Hunebed Gasterse Duinen © Jurjen Veerman

Wanneer je fotografeert met een telelens is de scherptediepte beperkt. Bovenstaande foto heb ik gemaakt met een Canon L IS USM 70-200 mm op 140 mm. Wanneer ik had scherp gesteld op de boom was het hunebed, door het gebrek aan scherptediepte, niet in focus geweest en andersom. Ik heb daarom eerst een foto gemaakt met de focus op de boom en vervolgens een foto met de focus op het hunebed. Beide beelden heb ik in Photoshop samengevoegd tot 1 foto middels focus stacking. Ik had er voor kunnen kiezen om ook nog op de achterste bomen scherp te stellen en zo 3 beelden op elkaar te 'stapelen' in Photoshop maar de onscherpte van de bomen in achtergrond voegen juist weer wat diepte toe aan de foto.

Canon 5D Mark III, Canon 70-200 L IS USM 70-200 op 140 mm, ISO 100, f/10, shutterspeed 0,8 sec, RAW bestanden bewerkt in Lightroom, focus stacking in PS.