Een avond aan het Noordzeestrand - Terschelling

Noordzeestrand Formerum, Terschelling © Jurjen Veerman
Noordzeestrand Formerum, Terschelling © Jurjen Veerman

Fotograferen op het Noordzeestrand van Terschelling lijkt altijd vanzelf te gaan. Ruim voor zonsondergang ben ik er aanwezig en ik vertrek pas weer lang nadat de zon is ondergegaan. De composities ontstaan als vanzelf omdat de zee altijd in beweging is. Ik weet ongeveer waar de geulen ontstaan wanneer het water zich terugtrekt of juist opkomt. Ik fotografeer vanuit hoge en hele lage standpunten, met korte en lange sluitertijden en belicht normaal, over en onder zodat ik er in de nabewerking alle kanten mee op kan. Als ik de foto's terugkijk op het toestel zie ik al dat het wederom een zeer geslaagde en productieve avond op het strand is geweest.

Alle foto's zijn gemaakt vanaf statief met de Canon 5D Mark III, Canon 16-35 L IS USM f/4, op iso 100 en met behulp van Lee ND filters. Nabewerking in Lightroom, Photoshop en Color Efex Pro.