Vroeg opstaan loont (bijna) altijd - Bossen Gieten en Borger

Boslaan boswachterij Gieten Borger tijdens een mistige ochtend © Jurjen Veerman
Boslaan boswachterij Gieten Borger © Jurjen Veerman

De wekker gaat om 05.00 uur op vrijdagochtend 27 mei. Dat is inderdaad idioot vroeg. De eerste 5 minuten zijn altijd het zwaarst. Na een veel te korte nacht daadwerkelijk om 05.00 uur uit je bed stappen om te gaan fotograferen went nooit wat mij betreft. Maar de nachten zijn kort in deze tijd van het jaar en de vooruitzichten veelbelovend; een mooie zonsopkomst tijdens een mistige ochtend, ideale omstandigheden voor de landschapsfotograaf. Gewoon even doorzetten dus! Na een kop koffie en een stuk ontbijtkoek snel de auto in op weg naar het Balloërveld om daar de zonsopkomst te fotograferen. Maar eenmaal aangekomen op plaats bestemming begin ik me af te vragen of het vroege opstaan zin heeft gehad. Het is nog steeds erg mistig en de zon komt ook deze ochtend ongetwijfeld op maar op het Balloërveld is daar helaas niets van te zien. Het is er alleen maar grijs en grauw. Besluiteloos staar ik naar het noordoosten. Het wordt wel lichter maar er is geen zonnestraal die door de grijze massa heen breekt en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Wat nu te doen? Ik besluit om snel naar de bossen tussen Gieten en Borger te rijden. Daar maak ik vooral wat klassieke beelden van mistige boslaantjes. Het zijn niet de foto's waar ik op gehoopt had maar als ik om 08,00 weer thuis kom en de beelden snel even op de pc bekijk zie ik dat het ook deze ochtend weer zeer de moeite waard is geweest om vroeg op te staan. 

Alle foto's gemaakt met Canon 5D Mark III, Canon 70-200 mm L IS USM f/2,8. Een aantal foto's dmv focus stacking in Photoshop samengevoegd tot 1 beeld.