First Light - Zonsopkomst over het Wad bij Wierum

Zonsopkomst over het Wad bij laagwater voor de waddenkust van Wierum © Jurjen Veerman
Zonsopkomst over het Wad bij Wierum © Jurjen Veerman

Om 06.45 stond ik samen met collega fotograaf Arjen Dijk op het Wad voor de kust van het Friese dorp Wierum. Net op tijd om bij zonsopkomst en laag water foto's te maken van het Wad. Omstandigheden waren bijna perfect: laag water, zo goed als windstil, redelijk wat bewolking in de blauwe lucht, schitterend licht en niet te koud. Voor long exposures had ik liever wat wind uit het noordoosten gehad in plaats van het zuidwestelijke briesje van vanmorgen maar alla...... Omdat er maar weinig wind stond en wel een klein laagje water leek het Wad wel een spiegel, echt fantastisch! Bovenstaande foto bestaat uit 3 opnames (onderbelicht, normaal belicht en overbelicht) die ik vervolgens in Photoshop heb samengevoegd (exposure blending). Goed weekend allemaal!