Regenwolk - Noordzeestrand Terschelling

Donkere wolken boven het Noordzeestrand van Terschelling bij Formerum © Jurjen Veerman
Regenwolk - Noordzeestrand Terschelling © Jurjen Veerman

Na een hapje gegeten te hebben bij restaurant De Rustende Jager in Formerum nog snel even naar het Noordzeestrand gefietst om de zonsondergang te fotograferen. Daar aangekomen scheen de zon nog volop met hier en daar een wolkje, mooie kleuren in de lucht, een opvallende windstilte en bijna geen mensen op het strand. Tijdens het zoeken naar een mooie compositie zag ik vanuit het zuidwesten een knots van een regenbui op het eiland afkomen. De sfeer werd steeds dreigender en de wind blies me bijna van het strand af. Ik besloot om toch nog even te blijven omdat je tijdens extreem weer vaak de mooiste foto's maakt. De lucht werd diep donker blauw met aan de horizon nog net een streep oranje dankzij de ondergaande zon. De weerspiegeling van het laatste streepje zonlicht op het strand zorgt voor een mooie inkomende lijn en maakt deze foto af. Op de terugweg nog even lekker nat geregend.

Canon 5D Mark III, Canon 16-35 IS USM f/4 op 16 mm, ISO 100, f/9, shutterspeed 13 sec., Lee ND filter 0.9 hard.