Last light - Wad bij Holwerd

Zonsondergang over het Wad bij Holwerd © Jurjen Veerman
Last light - Holwerd wad © Jurjen Veerman

Het Wad bij Holwerd. deze locatie stond al een tijdje op mijn 'nog te fotograferen' lijstje. Vooral omdat ik de structuren in het wad mooi vind, zeker tijdens zonsondergang. Het wachten was alleen nog op de juiste omstandigheden; een zonsondergang met wat bewolking, laag water en tijd om er naar toe te rijden. Gisteravond was het zover. Ik was er ruim op tijd om alles op te zetten en een mooie compositie te kiezen. Vervolgens is het wachten totdat het licht op z'n mooist is. Ik had altijd de neiging om van hot naar her te rennen tijdens zonsondergangen met mooi licht. Ik dacht altijd dat het elders nog mooier was en probeerde zoveel mogelijk foto's te maken op diverse locaties, met als gevolg veel foto's met de 'net niet' status. Ik heb mezelf daarom aangeleerd om op tijd aanwezig te zijn, te zoeken naar de juiste compositie en op die plek te blijven staan om de foto's te maken want uiteindelijk is het licht vaak maar een paar minuten op z'n mooist. Werkt voor mij het best.

Canon 5D Mark III, Canon 16-35 mm f/4 L IS USM op 16 mm, iso 100, f/ 9, Lee filters Big Stopper + ND grad 0.9 hard, shutterspeed 142 sec, nabewerking in Adobe LR, Photoshop en Color Efex Pro.