Good old Sunset - Onlanden Groningen

Zonsondergang over de Onlanden Groningen © Jurjen Veerman
Good old Sunset - Onlanden Groningen © Jurjen Veerman

Gisteren in de namiddag nog even op pad voor een good old sunset. Gekozen voor de Onlanden, een waterbergingsgebied ten zuidwesten van de stad Groningen. De omstandigheden waren ideaal, genoeg bewolking in de lucht voor een schitterend kleurenspektakel. Deze foto heb ik gemaakt een kwartier na zonsondergang. Ik stond hier met nog een aantal collega fotografen en het opvallende was dat deze vertrokken vlak nadat de zon was weggezakt. Mijn ervaring is dat het spektakel dan pas begint. De mooie oranje rode gloed verschijnt dan aan de horizon en als je geluk hebt kleurt het laatste zonlicht de hoge bewolking diep oranje. Vertrek dus niet te vroeg bij het fotograferen van een zonsondergang maar wacht nog een half uurtje of langer. 

Canon 5D Mark III, Canon 16-35 IS USM f/4 op 16 mm, iso 100, f/14, shutterspeed 6 sec, Lee ND grad 0.9 hard, nabewerking in LR, Photoshop en Color Efex Pro.