Post processing

Hofvijver en Binnenhof Den Haag © Jurjen Veerman
Hofvijver en Binnenhof Den Haag © Jurjen Veerman

Het nabewerken van fotobestanden is, zeker als je in RAW fotografeert, een belangrijk onderdeel van je workflow. Ik deed de nabewerking voornamelijk in het programma Lightroom van Adobe en af en toe wat aanpassingen in Photoshop. Maar sinds ik de tutorials van Elia Locardi heb bekeken heb ik mijn workflow drastisch aangepast. De programma's Color Efex Pro en Photoshop maken nu een belangrijk onderdeel uit bij de nabewerking van mijn fotobestanden. In zijn tutorial neemt deze fantastische fotograaf je stap voor stap mee: van het maken van foto's op locatie tot en met de postprocessing van fotobestanden op je computer. Absolute aanrader voor fotografen die zich verder willen ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie over zijn tutorials.