Edelherten bronst - NNP Hoge Veluwe

Edelherten bronst NNP Hoge Veluwe - © JurjenVeerman
Edelherten bronst NNP Hoge Veluwe - © JurjenVeerman

Afgelopen maandag ben ik naar het Nationale Park de Hoge Veluwe geweest om de bronst van de edelherten te fotograferen. Een fantastisch schouwspel. Niet alleen vanwege de edelherten maar vooral ook vanwege de vele fotografen die keurig op een rijtje staan, uitgedost in camouflagepakken (terwijl de edelherten kleurenblind zijn) om daar hun plaatjes te schieten. En ook ik sta ertussen, weliswaar niet met groene, bruine of kaki kleding aan maar toch....Het hele schouwspel werkt absoluut op de lachspieren maar het is wel een van de plekken waar je deze machtige dieren van erg dichtbij kunt zien en fotograferen. Aanrader dus. Wel snel zijn want ergens in oktober is de bronsttijd alweer voorbij.