Schade aan de Friese Waddenkust

Waddenkust Wierum ©JurjenVeerman
Waddenkust Wierum ©JurjenVeerman

Het was een onstuimige avond aan de waddenkust gisteravond. Eerst naar Holwerd gereden om daar het wad bij laag water te fotograferen. Camera op statief gezet, filters erop en ik wil nog even de afstandsbediening uit de fototas pakken als ik in mijn ooghoek statief + camera omver geblazen zie worden. Ik doe nog een greep om spul te redden maar tevergeefs....Dit zijn van die momenten dat je de schade nauwelijks durft te checken. Maar a man's gotta do what a man's gotta do. Ik buig me over de camera en zie veel glas liggen....Snel alles weer overeind gezet, camera van het statief gehaald en gelukkig blijkt de lens nog heel, ook de camera werkt nog. De schade blijkt beperkt tot een gesneuveld Lee filter en ook de houder + adapterring hebben de val niet overleefd. Pfff, had veel minder kunnen aflopen. "Ik kan in ieder geval nog wat foto's maken", is het eerste wat door me heen schiet. Ik kies wel voor een andere locatie want op de pier bij Holwerd is het niet te doen. Teruggereden naar Wierum waar het een stuk minder hard waait. Geen foto's gemaakt met gradatiefilters maar 'gewoon' met de polarisatiefilter erop. Werkt ook prima. Vanmorgen wel direct een nieuw setje filters + houder besteld.